


Snij de pompoen in kleine stukken. Als de pompoen biologisch is, hoef de schil niet eraf. Doe de pompoen stukken op een bakplaat met bakpapier. Bak de pompoen stukken in 20 minuten gaar en haal deze dan eruit en laat even afkoelen.


Vermeng in een kom de sojamelk, de gist, de agave diksap en de zout.
Pureer de pompoen en meng het in het gist mengsel mee.

Vermeng alles goed door elkaar. Voeg nu de meel erbij en kneed de deeg of met je handen of met een keukenmachine. Vorm een balletje, dek het af en laat gedurende 90 minuten op een warme plek rusten.

Verwarm de bakoven op 175 graden ( hete lucht ). Maak de glazuur klaar.

Neem de deegballetje uit de kom en zet deze op een met bakpapier belegd rooster. Snij 8 lijntjes, zodat het dalijk net een pompoen uitziet. Laat de brood nog een keer 30 minuten rusten. Besmeer de pompoen brood met de glazuur en laat de brood gedurende 35 minuten in de bakoven bakken. Omdat dit brood glutenvrij is en ook nog eens van teffmeel gemaakt is, rijst die niet heel veel, en blijft die ook van binnen kant iets klef. Een stukje is dan best wel ook super verzadigend :-)


Haal de brood uit de bakoven en laat goed afkoelen. Nu kan jij de brood in 8 of zelf in 10 stukken snijden en naar harten lust met alles nuttigen, of is het een heerlijk selfmade nutella, of jam, of een van de heerlijke dips & spreads, of dien het op met een heerlijk warme kommetje soep.

EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor 1 brood ( 8 stukken ) : 2244 C, 360 g KH, 50.9 g E, 64.4 g Vet en 31.4 g Vezels
Voedingswaarde voor 1 portie ( van 8 ) : 281 C, 45 g KH, 6.4 g E, 8.1 g Vet en 3,9 g Vezels
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *