

Bereid in de tussen tijd de beslag. Neem hiervoor 2 aparte borden. Vermeng in de een kom: de meel, de mosterd, de kruiden en de plantaardige drank en roer tot een glad beslag. In de ander kom kan jij nu de paneermeel met de gistvlokken goed door elkaar vermengen.



Verwarm in een pan de olijfolie op laag vuur, niet te hoog, want de olijfolie mag niet verbranden. Neem de knolselderij plakken een bij een en doe deze eerst in de kom met de beslag en hiernaar meteen in de kom met de paneermeel, leg dan de plak in de hete olie en bak van beide kanten goud bruin en krokant.




Nu zijn de schnitzel klaar, om ze op te dienen :-)


( maar ik bak ze even nog in de bakoven, om ze nog iets krokanter te maken. Er blijft nog beslag en paneer over. Dus ga ik de gebakken schnitzels nog een keer met de over gebleven beslag besmeren en gooi de rest van de paneermeel erop en zet het geheel nog 10 minuten in de hete oven met 200 grad.)


Ik serveer de schnitzel met vegan mayonaise en een schijfje citroen. Heerlijk :-) Als bijgerecht dien ik sla en iets proteinenrijks. Ik neem meestaal Erwten Pasta of Linzen Pasta. Vandaag was het deze, die ik nieuw in de Jumbo ontdekt heb. De Erwten-Couscous met 22 g Protein/100 g

Hoe alles heeft gesmaakt, laat ik jullie op de board van mijn man zien :-) :-)
Dus Zo :-) :-)
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor alle schnitzel : 1163 C, 163.5 g KH, 38.6 g E, 39.3 g Vet en 19.1 g Vezel, 18.4 g Suiker
Voedingswaarde voor 1 portie ( á 2 schnitzel ) : 388 C, 54.5 g KH, 12.9 g E, 13.1 g Vet en 6.4 g Vezel, 6.1 g Suiker
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *