Was of borstel de portobellos schoon en snij deze in blokjes.

Doe de olijfolie, agave siroop, balsomico azijn, pompoenpitten, zout en pepper in een kom. Pers de knoflook mee in de kom en meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Doe nu de spruiten en de portobello-blokjes mee in de kom, roer alles goed met elkaar door en laat het mengsel even 10 minuten rusten. Zo kunnen alle smaken in de groente intrekken.

Verwarm de bakoven op 180 Graden ( Heteluchtoven ). Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de spruiten mengsel op de bakplaat.
Bak de mengsel gedurende 20 minuten in de bakoven. Serveer dit gerecht met rijst, quinoa, of gnocchi met een heerlijk salade en een portie Tofu of Tempeh, of neem het gewoon als een heerlijk hoofdgerecht met een selfmade quinoa-burger . Deze spruiten gerecht is een smaak explosie :-)
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor de hele bakplaat : 877 C, 92.4 g KH, 34.8 g E, 47.7 g Vet en 26.1 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie ( van 4 porties ) : 219 C, 23.1 g KH, 8.7 g E, 11.9 g Vet en 6.5 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *