
Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar. Haal de biet plakken uit de koelkast en laat deze even op een keukendoekje uitlekken.
De dressing giet jij dan in de kom met de salade en roer nog een keer alles goed door elkaar. Neem een keuken ring en leg de bietenplakken naast elkaar in de ring, net als dakpannen. Herhaal dit, tot jij 2 rijtjes met plakken hebt.

Vul nu de ring met de salade en druk goed tegen de plakken, tot die vol is. Neem nu heel voorzichtig de ring weg, hiervoor trek je het heel voorzichtig naar boven en hou de plakken vast, daarmee deze niet aan de ring plakken. Tip: ik heb het meteen op de plaat ingericht, waarmee ik het ook serveert heb, omdat dat verplaatsen van bord naar bord de vorm kan verstoren. Dat zelfde doe jij dan met de rest van de plakken, tot jij 2 mooie porties hebt. Decoreer nog met iets kiemen en klaar is een mooie voorgerecht of een bijlage :-) Geniet ervan :-)


Als er nog salade over blijft, kan jij dat naast de bord nog als deco erbij serveren :-)
Voedingswaarde voor 2 porties: 485 C, 52.4 g KH, 6.1 g E, 29 g Vet en 13.4 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie: 243 C, 26.2 g KH, 3.1 g E, 14.5 g Vet en 6.7 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *