
Was de bloemkool roosjes en zet met voldoende water en met de groente bouillon-blokje in een pan en laat met de deksel erop gaar koken. Als de bloemkool gaar is, giet de water af en laat iets afkoelen. Voeg er de anijszaad en de edelgistvlokken erbij en stamp het tot een puree achtig mengsel is ontstaan.
Verwarm de bakoven nu op 180 graden. Doe in een ovenschaal bakpapier of vet het in. ( Ik gebruik altijd bakpapier, om nog extra calorieën te sparen ivm de vet ;-) ) Leg nu 2 aubergine plakken naast elkaar. Doe er iets van de puree erop en zet als laats 2 plakken paprika plakken erop. Heerhaal deze stap 2 keer, tot jij alles hebt verbruikt aan aubergine, puree en paprika.
Zet de ovenschaal gedurende 20 -25 in de bakoven. De aubergine-sandwich is klaar, als de puree een goud bruine kleur heb gekregen.
Haal de ovenschaal uit de oven. Snij de "sandwich" in tweeën en dien noch warm op. Als bijlaagje past een knapperige groene gemengde salade. Eet Smakelijk ;-)
Voedingswaarde voor een portie "sandwich" : 211 C, 27.7 g KH, 9.9 g E, 8.7 g Vet en 11.8 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *