
In de tussentijd kan jij de crumble voorbereiden. Hiervoor doe je alle ingrediënten, behalve de kaneel, in een kleine keukenmachine en laat goed met elkaar vermengen.
Giet de overtollige water van de appels. Doe de appelblokjes in een ovenschaal en doe de kaneel erop.
Doe de crumble mengsel op de appelblokjes
en bak de apple crumble voor ongeveer 10 - 15 minuten. Haal de crumble uit de bakoven en laat iets afkoelen. Ik eet deze ook heel graag zondags als ontbijt, omdat ik geen haast heb en de tijd voor een warme ontbijt neem. Of ik bereid het een dag van te voren, als ik het als ontbijt wil eten ;-) want koud, of warm, smaakt toch verrukkelijk ;-)
Voedingswaarde: 701 C, 102.2 g KH, 9.7 g E, 33.8 g Vet en 13.4 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie: 351 C, 51.1 g KH, 4.9 g E, 16.9 g Vet en 6.7 g Vezel
Tip: Ik dien de apple crumble nog op met soja yoghurt gemengd met iets citroensap en iets extra kaneel. Dat is maar smullen :-)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *