Uit de bonen worden de zaden uitgehaald en deze worden dan verwerkt. Ik at als kind de bonen, in Turkije worden de bonen ook gedroogd verkocht als snoep .
Ik heb hier enkele foto's van google voor je, daarmee weet, hoe Johannesbrood er uit ziet:

Ik heb hier nog een lijk, waar jij iets meer kan lezen over Johannesbroodpitmeel.
En hier nog de Voedingswaarden op mijn doosje Johannesbroodpitmeel:
Ook wordt van de boon carobe gewonnen. Carobe is een caloriearm alternatief voor Cacao, of de wel voor diabetes patiënten, maar ook voor mensen die allergisch zijn voor Cacao :-) Grappig is dat de naam "KARAT" oorspronkelijk van carobe komt. Want diamanten en goud worden vroeger met deze pitten afgewogen. Want onafhankelijk hoe groot de zaad ook is, weegt deze altijd 0,18 gram. En dat wordt "KARAT" wordt toen van het Latijnse woord "CERATONIA" afgeleid.
Hier nog de foto's van mijn carobe-doosje :

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.